Страйк авіадиспетчерів закрив "небо" над Іспанією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страйк авіадиспетчерів закрив "небо" над Іспанією

Казна та Політика
204
Страйк авіадиспетчерів призвів до закриття неба над Іспанією для авіаперельотів. Прем'єр-міністр Іспанії Хосе Луіс Родрігес Сапатеро проводить екстрену зустріч із кабінетом міністрів. Тисячі туристів застрягли в аеропортах, повідомляє El Mundo.
Уряд і президент розглядають можливість введення надзвичайного стану, який дасть уряду можливість узяти під свій контроль об'єкти зв'язку та аеропорти. В разі, якщо прем'єр Іспанії піде на такий крок, це буде перший випадок за всю історію республіки, зазначає видання.
Перший заступник прем'єр-міністра Хосе Перес Рубалькаба заявив, що подальший простій аеропортів може обернутися для страйкарів ув'язненням. Він закликав працівників авіагалузі почати роботу.
Авіадиспетчери не виконують свої обов'язки, повідомляють кореспонденти видання з різних куточків країни. Працівники відмовляються припинити "сидячий страйк" до тих пір, поки уряд не відмовиться від закону, який збільшує робочий тиждень.
Між тим ситуація в Іспанії впливає на транспортну ситуацію в інших країнах. Вильоти літаків в Москві затримуються через вимушену відміну мадридських рейсів, повідомляє РИА "Новости". Подібна ситуація спостерігається у Дубліні: Ryan Air оголосила про відміну своїх рейсів до Мадрида.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас