Голова ЄЦБ: Країнам єврозони необхідно зміцнювати фінансову дисципліну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЄЦБ: Країнам єврозони необхідно зміцнювати фінансову дисципліну

Казна та Політика
158
Уряди країн єврозони повинні зробити все можливе, щоб вивести регіон з боргової кризи, зміцнюючи фінансову дисципліну і нарощуючи при необхідності фінансову підтримку, заявив голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше, якого цитує інтернет-видання The Wall Street Journal.
На його думку, країни єврозони повинні зробити все можливе для зміцнення довіри інвесторів до регіону шляхом наведення порядку у фінансовій сфері і більше ретельного узгодження кредитно-грошової політики. "Якщо сьогодні є проблема, то це зовсім не проблема євро, це проблема грошової політики, що не проводилася належним чином", - сказав Тріше, додавши, що євро як і раніше залишається надійною валютою.
У четвер ЄЦБ прийняв рішення залишити базову ставку на рекордно низькому рівні в 1%. Голова регулятора, відмовившись коментувати чутки про можливе нарощування обсягів покупки держоблігацій, повідомив, що покупка паперів триває, а дію антикризових заходів підтримки фінансового сектора єврозони буде продовжено на I квартал 2011 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас