Українські чиновники блокують доопрацювання антикорупційного пакету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські чиновники блокують доопрацювання антикорупційного пакету

Казна та Політика
482
Чиновники блокують доопрацювання антикорупційного пакету з боязні декларування витрат своїх родин. Про це "Дзеркалу тижня" повідомило джерело.
Як зазначає видання, чиновники неофіційно заявляють, що відверто бояться вступу в дію норм про обов'язкове декларування витрат своїх родин. Саме ця принципова норма є головною перешкодою модернізації антикорупційного законодавства.
"У разі введення декларування витрат, вони стануть інструментом шантажу в руках силових структур. Силовики отримають інструмент для шантажу всіх і вся. Навряд чи це призведе до стабільності та зниження рівня корупції", - заявило джерело видання, близьке до керівництва країни.
Напередодні заступник міністра юстиції Юрій Притика повідомив, що Президент України Віктор Янукович подасть до Верховної Ради (ВР) України свої зауваження щодо законопроекту про протидію та запобігання корупції до кінця року. "У зв'язку з тим, що в цьому законопроекті було багато нерівностей, і що він багато в чому не відповідав чинному законодавству, Мін'юст розробив до нього зміни ... Він був схвалений на засіданні антикорупційного комітету при Президенті та Президент найближчим часом внесе його до ВР з тим, щоб вже з першого січня заробив весь антикорупційний пакет ", - зазначив Притика.
Відзначимо, що парламент двічі переносив набуття чинності закону про запобігання та протидію корупції. Вперше з 1 січня на 1 квітня 2010 р., а другий раз - на 1 січня 2011 р.
Нагадаємо, що 20 жовтня 2010 р. під керівництвом В.Януковича пройшло засідання Національного антикорупційного комітету. На ньому глава держави поставив завдання всім держорганам негайно забезпечити прийняття антикорупційного пакету, погодженого з Радою Європи; прийняти Національну стратегію щодо запобігання та протидії корупції на 2010-2014 рр. На даний момент Національна стратегія досі проходить узгодження, і проект указу Президента, який повинен був ввести її в дію, досі доопрацьовується.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас