Голова ЄЦБ заклика країни ЄС зробити "квантовий стрибок" у бюджетній реформі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЄЦБ заклика країни ЄС зробити "квантовий стрибок" у бюджетній реформі

Казна та Політика
257
Євро як і раніше заслуговує довіри, незважаючи на боргову кризу, Греції та Ірландії, які прийшли до необхідності надання фінансової допомоги, і зростаюча стурбованість відносно майбутнього єдиної європейської валюти. Таку думку висловив глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше, передає РБК із посиланням на Associated Press.
Разом з тим, глава ЄЦБ закликав уряди держав ЄС зробити "квантовий стрибок" у бюджетній реформі та "очищенню" бюджетів своїх країн, щоб уникнути занурення в глибоку кризу. "Зараз не час для самозаспокоєння", - сказав Ж.-К.Тріше.
ЄЦБ 2 грудня прийняв рішення продовжити антикризові програми, покликані надати підтримку країнам єврозони в боротьбі з борговими проблемами. Ця програма ЄЦБ, як повідомив голова організації, покликана забезпечити стабільність у європейській банківській системі і зменшити стурбованість, яка панує на фінансових ринках, шляхом надання банкам короткочасних кредитів при рекордно низьких відсоткових ставках.
"Ми продовжуємо відслідковувати ситуацію на ринку й гострі проблеми, коли вони виникають", - відзначив Ж.-К.Тріше під час прес-конференції, коментуючи політику ЄЦБ.
ЄЦБ повідомив, що залишив дисконтну ставку без змін - на рівні 1%.
На цьому рівні базова ставка ЄЦБ перебуває вже більше року. Аналітики не очікують зміни монетарного курсу ЄЦБ як мінімум до початку 2011 р. Інфляція в єврозоні стабільно нижча 2-відсоткового орієнтиру Центробанку, що дозволяє йому продовжувати м'яку грошово-кредитну політику.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас