Янукович схвалив дозвіл будівництва житла для військових на землях оборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович схвалив дозвіл будівництва житла для військових на землях оборони

Казна та Політика
143
Президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до статті 4 закону України "Про використання земель оборони" із будівництва житла для військовослужбовців і членів їх родин", яким Верховна Рада дозволила будівництво житла для військовослужбовців і членів їх родин на землях оборони без зміни їх цільового призначення. Про це говориться у повідомленні прес-служби Президента.
4 листопада за ухвалення в цілому відповідного законопроекту проголосували 247 депутатів за мінімально необхідних 226.
До цього рішення парламенту за законодавством землі оборони дозволялося використовувати лише для будівництва об'єктів соціально-культурного призначення, соціального і доступного житла.
Відповідно до закону "Про використання земель оборони" до земель оборони відносяться землі, надані для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військово-учбових закладів, підприємств і організацій Збройних сил та інших військових формувань.
Як повідомлялось, у травні цей законопроект внесла на розгляд Ради депутат від фракції Партії регіонів Юлія Новікова.
Міністерство оборони має намір забезпечити житлом всіх військовослужбовців ВС, які стоять в черзі на отримання житла, до 2016 року.
За даними, опублікованими у щорічній книзі про діяльність ВС "Біла книга-2009. Збройні сили України", в черзі на постійне і службове житло стоїть близько 45 тис. військовослужбовців.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас