Депутат: "Тютюнове лобі" заважає уряду затвердити перелік зображень на пачках сигарет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат: "Тютюнове лобі" заважає уряду затвердити перелік зображень на пачках сигарет

Казна та Політика
153
У Кабінету міністрів України немає ні політичних, ні медичних, ні юридичних аргументів не затверджувати перелік малюнків-попереджень на пачках сигарет, заявляє народний депутат (НУ-НС) Леся Оробець.
"У Кабінету міністрів немає аргументів не приймати цю постанову (з переліком зображень, які мають бути на пачках сигарет): ні медичних, ні юридичних, ні політичних", - заявила вона на прес-конференції у четвер у Києві.
За її словами, Міністерство охорони здоров'я за участю експертів розробило проект постанови, який погодили зі всіма зацікавленими міністерствами і відомствами. "Його тричі вносили на розгляд Кабінету міністрів, який кожного разу відправляв постанову на доопрацювання без будь-яких зауважень", - зазначила нардеп.
При цьому вона підкреслила, що Україна, не затверджуючи постанову, порушує низку міжнародних зобов'язань, зокрема Рамкову Конвенцію ВООЗ із боротьби з тютюном, яку підписала в 2006 році.
Крім того, Оробець зазначила, що за нинішнім законодавством, зображення на пачках повинні з'явитися з 1 січня 2012 року. За її словами, перелік зображень для українських сигарет складатиметься із фотографій з колекції Європейського Союзу.
На думку депутата, прийняти постанову Кабміну заважає "тютюнове лобі". "Що заважає? Це заважає тютюнове лобі. Воно відчутне", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас