Фірташ заперечує ділові зв'язки з бізнесменом Могилевичем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ заперечує ділові зв'язки з бізнесменом Могилевичем

Енергетика
1592
Співвласник компанії "РосУкрЕнерго" (Швейцарія) Дмитро Фірташ заперечує ділові зв'язки з одним із лідерів організованої злочинності в Східній Європі, бізнесменом Семеном Могилевичем. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фірташа.
"Дмитро Фірташ ніколи не приховував факту знайомства з паном Могилевичем. Він вже підтверджував це у своєму інтерв'ю для британського видання Financial Times, опублікованому 13 липня 2006 року. Але Фірташ ніколи не вступав у ділове або комерційне партнерство з паном Могилевичем, і пан Могилевич ніколи не був акціонером і не мав ніякого стосунку до компаній "Єврал Транс Газ", "РосУкрЕнерго" або будь-яких інших компаній, які пов'язані з діловими інтересами Дмитра Фірташа", - йдеться в заяві.
У повідомленні підкреслюється, що інформація про те, що Фірташу потрібні будь-які дозволи від Могилевича для ведення бізнесу, є абсурдною і брехливою.
Фірташ також підтверджує, що він справді провів зустріч приватного характеру з колишнім послом США в Україні Вільямом Тейлором в кінці 2008 року, однак дотримується позиції про нерозголошення інформації про цю зустріч.
Згідно з повідомленнями ЗМІ, в кінці листопада на сайті Wikileaks були оприлюднені понад 250 тисяч листів дипломатів США, зокрема доповіді посла США Джон Теффта за результатами його зустрічей з українськими політиками.
У доповідях Теффта, зокрема, міститься інформація про те, що Фірташ визнав, що у нього є зв'язки з представником російського кримінального світу Семеном Могилевичем, і підкреслив, що перед тим як почати свій бізнес, йому потрібно було дістати схвалення у Могилевича.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас