Тимошенко розповіла, навіщо її викликали в Генпрокуратуру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко розповіла, навіщо її викликали в Генпрокуратуру

Казна та Політика
2104
Лідера БЮТ Юлію Тимошенко допитали в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України (ГПУ) як свідка з приводу нецільового використання коштів від продажу квот у рамках Кіотського протоколу. Про це вона заявила на виході з прокуратури.
Як заявила Ю.Тимошенко, вона показала і довела слідчому, що всі гроші знаходяться на спеціальних рахунках Мінекології та природокористування. За її словами, мова йде про 320 млн євро.
"Я пояснила, що 320 млн євро, отримані від реалізації квот по Кіотському протоколу, нікуди не витрачені... в будь-який момент, пройшовши всі необхідні процедури, новий уряд зможе витратити ці кошти на екологічні програми", - підкреслила Ю.Тимошенко.
За її словами, допит тривав близько 3 годин через специфічність теми та велику кількість питань, пов'язаних з функціонуванням державних фінансів. Вона також зазначила, що підписку про невиїзд їй підписувати не пропонували.
"Після того, як слідчий з подивом дізнався, що всі гроші на місці, йому нічого було пред'являти, в тому числі й підписку про невиїзд", - підкреслила Ю.Тимошенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас