Тимошенко - за міжнародне розслідування діяльності "РосУкрЕнерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко - за міжнародне розслідування діяльності "РосУкрЕнерго"

Енергетика
654
Лідер блоку свого імені, колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає за необхідне, щоб міжнародні організації розслідували діяльність компанії "РосУкрЕнерго" (Швейцарія).
"Я думаю, що це окремий великий злочин, який буде розбиратися не лише на рівні України, а й на рівні міжнародних неурядових структур, які сьогодні розслідують такі міжнаціональні, міждержавні корупційні схеми, як "РосУкрЕнерго", - сказала Тимошенко, коментуючи рішення Верховного Суду, яке залишило в силі рішення судів нижчих інстанцій, які підтвердили рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма (Швеція) зобов'язати НАК "Нафтогаз України" повернути "РосУкрЕнерго" 2,1 млрд куб. м газу.
Тимошенко знову заявила. що цей газ не належав "РосУкрЕнерго", а був власністю "Газпрому".
"Цей газ не належав "РосУкрЕнерго". Це був газ "Газпрому", за який "РосУкрЕнерго" не розрахувалося. Ці 11 млрд куб. м газу коштують рівно 1,7 млрд доларів, і тому цей газ Росія продала Україні і Україна за нього повністю заплатила і ним розпорядилася", - сказала вона.
Тимошенко заявила, що зараз за дорученням Президента Віктора Януковича відбувається велика корупційна угода з "РосУкрЕнерго", яка передбачає виплату з державного бюджету вже вдвічі більшої суми, ніж Україна раніше заплатила.
Як повідомлялося, раніше "Нафтогаз", "Газпром" і "РосУкрЕнерго" домовилися про врегулювання спору з повернення українським холдингом 2,1 млрд куб м газу РУЕ.
Згідно з підписаними документами, на виконання рішення Арбітражного інституту торгової палати у Стокгольмі (Швеція) "Нафтогаз" здійснить повернення 2,1 млрд куб. м природного газу "РосУкрЕнерго".
У свою чергу, "РосУкрЕнерго" погасить заборгованість перед "Нафтогазом" у сумі 1,7 млрд доларів і перед "Газпромом" у сумі 810 млн доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас