Євросоюз висунув Білорусі п'ять умов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз висунув Білорусі п'ять умов

Казна та Політика
1266
Європейський Союз висунув білоруській владі п'ять умов, виконання яких дозволить зблизити позиції Брюсселя та Мінська. Заяву про це було опубліковано на офіційному інтернет-сайті ЄС.
Як відзначається, Євросоюз наполягає на реформах у п'яти ключових для демократизації областях: звільнення політичних ув'язнених, реформа виборчого кодексу, свобода преси та неурядових організацій, а також скасування смертної кари.
На переконання єврокомісара з розширення ЄС та європейської політики сусідства Штефана Фюле, ізолювати країну, яка розташована в серці Європи, досі не вдалося, не відбудеться цього і в майбутньому. "Тому ми шукаємо шляхи серйозної взаємодії з Білоруссю, зосередивши увагу на реформах, які ми вважаємо необхідними", - цитує інтернет-сайт "Білоруський партизан" слова Фюле, які той виголосив, виступаючи з промовою в Колумбійському університеті Нью-Йорка.
Крім того, єврокомісар відзначив, що ЄС буде уважно стежити за перебігом президентських виборів, які повинні пройти в Білорусі 19 грудня.
Білорусь бере участь у програмі Євросоюзу "Східне партнерство", початок якої було покладено в травні 2009 року. Ця програма націлена на політичне та економічне зближення ЄС з Азербайджаном, Вірменією, Грузією, Молдовою, Україною і Білоруссю. Однак програма "Східне партнерство" не передбачає вступу цих країн до Євросоюзу. У рамках програми вищезгаданим країнам до 2013 року будуть виділені 600 мільйонів євро, призначені для зміцнення державних інститутів, контролю кордонів та надання допомоги малим компаніям, нагадує агентство РИА "Новости".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас