Райони Києва з'єднають підземним тунелем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Райони Києва з'єднають підземним тунелем

Казна та Політика
2108
До 2025 року в Києві з'явиться п'ять тунелів. Завдяки підземній транспортній розв'язці у Києві буде набагато менше пробок.
За словами директора "Київдормістпроекта" Володимира Воробйова, проект найдовшого тунелю у 7 кілометрів - майже готовий. Він з'єднає Броварський проспект в районі станції метро "Лівобережна" із площею Перемоги. Проект знаходиться на стадії техніко-економічного обґрунтування. "Інші - в роботі: один з'єднає вулиці Фрунзе в районі пивзаводу "Поділ" із Чорновола, другий - електродепо "Оболонь" і Троєщину в районі вулиці Милославської, третій, - Дніпровську набережну із вулицею Багатирською і четвертий - міст Кирпи із Залізничним шосе в районі вулиці Киквідзі (пролягатиме під ботсадом).
Однак директор Інституту міста Олександр Сергієнко сумнівається, що таким чином удасться вирішити проблему пробок. "Аби ці тунелі розвантажили вулиці, їх потрібно ретельно зв'язати з транспортною системою міста. Гаванський і Московський міст показали, що пробки нікуди не діваються - вони просто переміщаються на сусідні вулиці", - зазначив він.
Будівництво одного тунелю вимагає не менше 60 мільйонів євро, а всі п'ять потягнуть не менше ніж на 350 мільйонів. "Потрібний буде інвестор. А він повинен повернути вкладені кошти". З розміром плати не визначилися. "Вона не може бути більше 1- 2 євро, інакше ними просто не користуватимуться. Це скільки ж років буде потрібно, аби їх окупити?" - запитує Сергієнко.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас