Нафта торгується поблизу локального максимуму на тлі сильних статданих із США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується поблизу локального максимуму на тлі сильних статданих із США

Енергетика
258
Нафта у четвер, корегуючись вниз, торгується поблизу максимальних за три тижні рівнях на тлі сильних статданих із ринку праці США, які вселили в інвесторів надію на збільшення попиту на сировині з боку найбільшої у світі економіки. Про це свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку за станом на 8:01 мск знизилась на 0,11 долара, або на 0,13% - до 86,64 долара за барель. Спотова ціна на північноморську нафтову суміш марки Brent на 8:00 мск зменшилась на 0,31 долара, або на 0,34% - до 88,25 долара за барель.
За підсумками середи вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI на нью-йоркській біржі NYMEХ зросла на 2,64 долара - до 86,75 за барель, що стало максимальним значенням з 11 листопада.
"Економічні новини, безумовно, додали оптимізму, - наводить агентство Bloomberg слова керуючого директора Commodity Broking Services Pty Джонатана Беррата. - Ситуація в Європі, Китаї і США виглядає дуже непогано. Ринок також занепокоєний погодними умовами у Європі".
Так, кількість робочих місць у приватних компаніях США в листопаді поточного року збільшилась на 93 тис. в порівнянні з жовтнем проти зростання, що очікувалося, на 65 тис. Крім того, зростання ділової активності в промисловому секторі економіки США продовжилось у листопаді вже шістнадцятий місяць поспіль. Аналогічні показники зросли також в Китаї та Великобританії.
Підвищеному попиту на "чорне золото" сприяє також прогнозоване зниження температури у Європі. Так, за даними Customweather Inc., температура у Парижі в четвер складе мінус 6 градусів проти середніх для цієї пори року плюс 6 градусів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас