Толстоухов: У Кабміні будуть кадрові зміни і скорочення до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Толстоухов: У Кабміні будуть кадрові зміни і скорочення до кінця року

Казна та Політика
675
Міністр Кабінету міністрів України Анатолій Толстоухов прогнозує, що найближчим часом в уряді стануться кадрові зміни і скорочення. Про це він заявив на брифінгу у Вінницькій обласній раді, передає "Радіо Свобода".
Толстоухов не зміг вказати точні терміни цих змін, але вважає, що вони відбудуться ще до кінця цього року.
За його словами, кількість міністерств може бути зменшена із 20 до 12 залежно від того, наскільки радикальними будуть кроки із запровадження адмінреформи.
Крім того, Толстоухов прогнозує істотне зменшення чисельності працівників секретаріату Кабміну.
"Коли я в четвертий раз прийшов працювати в уряд, то чисельність працівників секретаріату Кабінету міністрів була 1 тис. 252. На 31 грудня мені поставили чітке завдання: 1 тис. осіб. Але це ще не кінець. У зв'язку з тим, що буде зміна у системі органів центральної виконавчої влади, я думаю, що оптимальна чисельність працівників Секретаріату уряду складати 750-800 осіб", - зазначив Толстоухов.
Зазначимо, в середині листопада президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністрові Миколі Азарову розглянути питання значного скорочення кількості державних службовців.
Раніше повідомлялося, що Кабмін України завершує підготовку пакету законів, спрямованих на оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади. При цьому в даний момент існує чотири різні варіанти адміністративної реформи. Основою реформи може стати "План модернізації державного управління", підготовлений Головним управлінням державної служби України. Проект спирається на результати дослідження функцій і завдань органів виконавчої влади, проведеного російською компанією Про-грама в 2008 р., а також співпрацю з європейськими партнерами. Пропозиції Главдержлужби доопрацьовувались групою із правового та інституційного забезпечення реформ, яку очолює міністр юстиції Олександр Лавринович.
Так, згідно з першим варіантом оптимізації системи держуправління, в Україні може залишитися 84 органи державної влади - з них 16 міністерств; другий варіант передбачає 85 органів, з яких 17 міністерств; третій варіант - 88 органів, з яких 20 міністерств.
Четвертий, найбільш радикальний і наближений до європейської системи держуправління варіант, передбачає функціонування 65 органів державної влади, з яких всього 15 міністерств.
Реформа передбачає також чітке розмежування функцій органів державної влади, які сьогодні дублюються і перетинаються.
Нагадаємо, на сьогодні в Україні діють 111 різних органів державної влади. У їх числі 20 міністерств, 18 служб, 7 агентств, 20 комітетів, 8 адміністрацій, 12 департаментів, 12 інспекцій, 5 комісій, 3 фонди.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас