Пакет фінансової допомоги для Ірландії не вирішує проблем країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пакет фінансової допомоги для Ірландії не вирішує проблем країни

Казна та Політика
258
Пакет фінансової допомоги для Ірландії купує країні відстрочення в часі, вважає виконавчий директор фонду держоблігацій Pacific Investment Management (Pimco) Мохаммед Ель-Еріан, пише РБК daily.
"Проблем країни він не вирішує. Підтримуючи банки країни і їх інвесторів, уряд Ірландії наробив дуже багато борги. Нинішнє рішення Євросоюзу і МВФ лише відсовує проблему на майбутнє. Вони побоювалися негативних побічних наслідків у разі ухвалення дійсно потрібного рішення", - говорить М. Ель-Еріан.
За його словами, витрати уряду в Дубліні на фінансування при їх рівні в 5,8% залишаються дуже високими. Крім того, це рішення веде до того, що і без того висока гора боргів Ірландії стане ще вища.
"З питання про розподіл навантаження необхідний широкий консенсус для того, щоб країни опинилися в змозі справитися зі своїми боргами, забезпечити економічний підйом і динаміку розвитку ринку праці. Ніхто не зацікавлений в тому, щоб Європа прожила "втрачене десятиліття" з мінімальним економічним зростанням, високим рівнем безробіття і низкою боргових криз. Ключ до цього - справедливий розподіл завантаження", - сказав він.
Експерт також виразив стурбованість тим, що нерішучий підхід до проблем Греції і Ірландії може підштовхнути інвесторів до превентивного продажу держоблігацій інших периферійних держав. Це приведе до зростання витрат цих країн на фінансування і загострення їх проблем.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас