Іспанія продасть третину національного оператора лотерей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія продасть третину національного оператора лотерей

Казна та Політика
113
Уряд Іспанії має намір продати 30 відсотків акцій національного оператора лотерей - компанії Loterias y Apuestas del Estado. Таку заяву зробив прем'єр-міністр країни Хосе Луїс Сапатеро, повідомляє Bloomberg. Подробиць можливої угоди він не повідомив.
Ще в січні поточного року іспанська влада повідомляла, що не планує приватизацію Loterias y Apuestas del Estado. Проте зараз уряд зважився на такий крок в умовах боргової кризи, через яку Іспанія вже позбулася максимальних кредитних рейтингів, що присвоюються провідними агентствами - Fitch, Moody's і Standard&Poor's.
Крім того, за словами Сапатеро, уряд розглядає можливість приватизації операторів аеропортів Мадрида і Барселони. Передбачається, що Іспанія виставить на продаж 49-відсотковий пакет акцій.
Зазначені кроки, як очікується, допоможуть скоротити дефіцит бюджету Іспанії, який минулого року досяг 11 відсотків ВВП. Влада країни передбачає знизити його в 2010 році до 6 відсотків ВВП.
Loterias y Apuestas del Estado зараз є лідером лотерейного ринку Іспанії. У 2009 році чистий прибуток оператора зріс на 3,5 відсотка в порівнянні з попереднім роком і склав 2,99 мільярда євро. При цьому в бюджет компанія перерахувала 2,92 мільярда євро.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас