Deutsche Bank: Вартість нафти не зможе досягти 100 дол за барель протягом 6 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank: Вартість нафти не зможе досягти 100 дол за барель протягом 6 місяців

Енергетика
161
Вартість нафти навряд чи досягне $100 за барель у наступні шість місяців, вважає старший економіст з енергетичного сектору Deutsche Bank Адам Сімінскі.
"В останній рік ціна нафти росла завдяки підйому світових фондових ринків і ослабленню долара, - заявив експерт в інтерв'ю Bloomberg Television. - Для досягнення рівня в $100 за барель необхідне підвищення індексу Standard&Poor's до 1400 пунктів і ослаблення долара до $1,6 за євро".
Значення S&P 500 на закриття ринку в понеділок становило менше 1200 пунктів, пара долар/євро торгується у вівторок на рівні $1,3.
"Вартість нафти може досягти $100 за барель, та я не думаю, що це відбудеться в наступні шість місяців", - вважає А.Сімінскі.
Між тим, за його словами, ціна золота може продовжити зростання в наступному році, зокрема, на тлі боргової кризи в Європі.
"Найкраще вкладення коштів у період невизначеності - це інвестиції в золото і срібло, - зазначив експерт.
"Вартість золота може піднятися до $2000 за унцію. Це, за нашими оцінками, той рівень, на якому можна говорити про формування "бульбашки", - вважає А.Сімінскі.
На його думку, "у короткостроковій перспективі привабливі" вкладення в сою та кукурудзу, з огляду на досить низькі запаси цих товарів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас