В Україні з 1 по 14 грудня 2010 р. пройде пробний перепис населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з 1 по 14 грудня 2010 р. пройде пробний перепис населення

Казна та Політика
521
В Україні з 1 по 14 грудня 2010 р. в Дергачівському районі Харківської області відбудеться пробний перепис населення. Про це повідомляється в прес-релізі Держкомстату.
Метою проведення пробного перепису населення є відпрацювання всіх методологічних та організаційних питань Всеукраїнського перепису населення 2012 р., а також технології автоматизованої обробки отриманих матеріалів.
Відповідно до організаційно-методологічних засад Всеукраїнського перепису населення пробний перепис має проводитися в адміністративно-територіальній одиниці, яка за структурою населення і типами поселень найбільш наближена до структури країни в цілому. Дергачівський район Харківської області є одним з районів, які відповідають цим критеріям. Пробним переписом населення буде охоплено майже 95 тисяч жителів і близько 450 осіб залучено як тимчасовий переписний персонал.
Пробний перепис проводиться шляхом обходу житлових будинків і житлових приміщень в інших будівлях і заповнення ними переписної документації. Перед початком опитування обліковець зобов'язаний пред'явити відповідне посвідчення.
За встановленою практикою і згідно з рекомендаціями Організації Об'єднаних Націй переписи населення в більшості країн світу проводяться раз на десять років.
Принципи та рекомендації ООН визначають, що саме переписи населення є унікальним джерелом соціально-демографічних даних і дозволяють отримати найдетальнішу інформацію про різні характеристики населення як на загальнодержавному та регіональному рівні, так і міжнародному.
Останній перепис населення в Україні проводився в 2001 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас