Туреччина змінить умови продажу нерухомості іноземцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина змінить умови продажу нерухомості іноземцям

562
Влада Туреччини хоче спростити процедуру продажу нерухомості іноземцям. Але не всі удостояться цієї честі: для громадян деяких країн процедура навпаки ускладниться.
Згідно з проектом нового указу, який був розроблений турецьким урядом, громадяни Ізраїлю і Греції не зможуть купувати земельні ділянки в Туреччині. З іншого боку, представникам таких держав, як Іран, Сирія, Саудівська Аравія, значно спростять процедуру купівлі.
Газета Daily Milliyet пише, що в даний час всі іноземні громадяни, у яких є паспорт з фотографією, мають право на купівлю нерухомості в країні. При угодах з нерухомістю немає необхідності враховувати, чи є іноземний громадянин представником держави, яка має з Туреччиною угоду про взаємну співпрацю. Мається на увазі, що обидві країни взаємно поважають права громадян. У цьому сенсі заборона на купівлю землі громадянами Греції та Ізраїлю носить політичне забарвлення, повідомляє Hurriyet.
Однак, якщо поправка до закону буде прийнята, Туреччина може втратити статус одного з лідерів з продажу нерухомості в регіоні. Поділ покупців за національною ознакою вже викликає невдоволення багатьох інвесторів.
Перед цим була відхилена спроба обмежити права іноземців, що володіють власністю, тимчасовими рамками (оренда на 99 років). У даний час права іноземців, які купили нерухомість, не обмежені ніякими термінами.
Нагадаємо, що росіяни зараз можуть купити землю в Туреччині тільки на юридичну особу, зареєстровану в Туреччині. Інших суттєвих обмежень для російських покупців нерухомості в цій країні немає. Купівля житла в Туреччині дає право іноземцю отримати посвідку на проживання, а згодом і громадянство цієї країни. При цьому на відміну від країн Євросоюзу наявність ВНЖ не зобов'язує його власника перебувати на території Туреччини певну кількість днів у році.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас