Країни-учасниці ОБСЄ виступають за посилення повноважень генсека Організації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни-учасниці ОБСЄ виступають за посилення повноважень генсека Організації

116
Більшість країн-учасниць ОБСЄ підтримують пропозицію про необхідність посилення правових повноважень генерального секретаря Організації, повідомив заступник міністра закордонних справ Казахстану Костянтин Жигалов.
"Треба сказати, що існують різні точки зору у держав-членів ОБСЄ на те, як нам зміцнювати правосуб'єктність Організації. Хочу підкреслити, що дуже багато хто схилявся до думки про те, що, не применшуючи значущості інститутів ОБСЄ, необхідно посилити правові можливості генерального секретаря ОБСЄ. Цю пропозицію позитивно сприймала більшість країн-учасниць Організації", - підкреслив К.Жигалов, відповідаючи на питання журналістів на прес-конференції в неділю в Астані.
Він зазначив, що питання, що стосуються реформування Організації, активно засуджувалися під час Оглядової конференції ОБСЄ.
Як зазначив К.Жигалов, "багато держав-членів ОБСЄ схиляються до необхідності прийняття конвенції про правосуб'єктність, про привілеї та імунітети членів Організації". "Також частина країн-учасниць схиляється до того, що нам необхідно прийняти статут Організації, в цьому випадку, на їхню думку, ОБСЄ буде більш чітко діяти, а її правосуб'єктність знайде свою завершеність", - сказав К.Жигалов, додавши, що "єдиних підходів з цього питання нема".
Генеральний секретар ОБСЄ Марк Перрен де Брішамбо повідомив журналістам, що під час Оглядової конференції обговорювалися й інші напрямки реформування Організації, зокрема, що стосуються посилення потенціалу ОБСЄ у вирішенні та запобіганні конфліктних ситуацій.
"Були й інші напрямки, які обговорювалися на Оглядовій конференції, і які поушені в рамках процесу Корфу, вони ставляться до необхідності посилення потенціалу Організації з управління кризовими ситуаціями, зокрема, питання раннього оповіщення, раннього реагування на кризи, надання підтримки у посткризовий період. Це величезний напрям, який значною мірою відображає ті проблеми, з якими ми зіткнулися влітку 2008 року в Грузії", - підкреслив М.Брішамбо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас