СБ прогнозує підвищення НБУ вимог до адекватності капіталу банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ прогнозує підвищення НБУ вимог до адекватності капіталу банків

Казна та Політика
175
Світовий банк (СБ) прогнозує підвищення Національним банком України (НБУ) вимог до адекватності капіталу банків протягом найближчих 12 місяців, повідомила старший фінансовий спеціаліст представництва СБ в Україні, Білорусі та Молдові Анжела Пригожина під час "круглого столу" в Києві.
"З урахуванням збільшення ризику країни, буде збільшуватися і адекватність капіталу. Нас це теж чекає", - цитується експерт в повідомленні Ліги фінансового розвитку, яка виступила організатором експертного обговорення ситуації в банківському секторі.
При цьому А.Пригожина зазначила, що рівень адекватності капіталу вже підвищений в багатьох країнах світу.
"Нацбанк сьогодні не в змозі, ефективно використовуючи відносний коефіцієнт адекватності капіталу, привести банківську систему до збільшення капіталу, тому що багато банків на практиці приховують свої ризики і недостатньо ефективно управляють своїми ризиками і недостатньо чітко відображають свої фінансові показники", - додала вона.
Згідно з даними Нацбанку, норматив адекватності капіталу (платоспроможності) до початку листопада-2010 становив 20,39%, збільшившись з 18,08% на початок поточного року. За даними ЗМІ, НБУ розглядає можливість підвищення нормативу адекватності капіталу з 10% до 13-15%.
Норматив адекватності капіталу розраховується як сума активів і певних позабалансових інструментів, зважених за ступенем кредитного ризику, плюс сукупна сума відкритої валютної позиції банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас