ЛСОУ: Концепцію розвитку агрострахування в Україні необхідно підготувати і подати в Кабмін до 1 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛСОУ: Концепцію розвитку агрострахування в Україні необхідно підготувати і подати в Кабмін до 1 грудня

243
До 1 грудня 2010 року необхідно підготувати і подати в уряд інформаційно-довідкові матеріали, що стосуються Концепції розвитку системи страхування сільськогосподарської продукції в Україні, яка розробляється, повідомляється в прес-релізі Ліги страхових організацій України (ЛСОУ).
Відповідно до прес-релізу, рішення про використання таких матеріалів було прийнято на засіданні в Кабінеті міністрів з питання агрострахування під головуванням віце-прем'єра Сергія Тігіпка.
Прес-служба з посиланням на голову ради ЛСОУ Олександра Філонюка повідомила, що під час засідання окреме доручення з цього питання отримали міністерства економіки, фінансів і юстиції.
Як вважає Філонюк, у Кабмін необхідно підготувати інформацію про фінансові розрахунки щодо необхідних бюджетних коштів для реалізації концепції (окремо на створення системи страхування і виплати страхових відшкодувань), визначення механізму відбору страховиків, виділення коштів на здешевлення премій.
Крім того, він вважає, що дані інформатеріали повинні передбачати можливість існування системи страхування агросектора без державної підтримки, рівень охоплення ринку, процедуру формування переліку типових страхових продуктів та їх вартості, інформацію про взаємодію учасників ринку під час прийняття відповідних рішень.
"Важливою складовою матеріалів для Кабміну є також інформація про можливість перестрахування ризиків, про участь сільгоспвиробників і страхових компаній у прийнятті рішень з питань агрострахування, про наявність баз даних для визначення розміру страхового тарифу, а також інформацію про розпорядника страхових фондів", - говорить він.
За словами Філонюка, на засіданні також розглядалися варіанти створення Державної аграрної страхової компанії від Мінагрополітики, Аграрного страхового бюро, а також можливість залишити чинну систему взаємодії держави і страховиків через національне агентство.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас