Німці працюють на межі нервового зриву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці працюють на межі нервового зриву

464
Кожен п'ятий німець навіть перед сном займається справами, пов'язаними з роботою, кожен другий страждає на безсоння. Такі результати актуального дослідження на тему "Взаємозв'язок робочого навантаження та сну", повідомляє Deutsche Welle.
В84% німців і в неробочий час доступні для начальства, колег і клієнтів за допомогою телефону або Інтернету. А понад половина опитаних (51%) перебувають "у режимі очікування" цілодобово. Про це свідчать результати дослідження про взаємозв'язок робочого навантаження та сну, опублікованого 25 листопада. В опитуванні, проведеному на замовлення лікарняної каси BKK, взяли участь 2 322 громадян Німеччини, що працюють. Дослідження виявило, що близько половини респондентів (46%) працює не п'ять днів на тиждень за класичним графіком роботи, а виходить на роботу також у вихідні, свята або в нічну зміну.
Кожен другий опитаний страждає на безсоння як у будні, так і у вихідні дні. Причому 13% респондентів потерпають від порушення сну щоночі. Як причину недуги опитані називають стрес, навантаження на роботі, а також неможливість розділяти кар'єру та особисте життя. "Наше дослідження показало, що кількість лікарняних, виписаних на підставі діагнозу "синдром емоційного вигоряння", зросла за останні п'ять років вдесятеро",- цитує слова директора BKK Хайнца Кальтенбаха агенція dpa.
Німці, які працюють понад 50 годин на тиждень, сплять пересічно 6,5 години на добу, тимчасом як ті, що працюють не на повну ставку, сплять по сім годин. Лише кожен четвертий учасник опитування спить по вісім годин і більше. Кожен п'ятий респондент сказав, що перед сном перевіряє електронну пошту й мобільний телефон на наявність повідомлень, пов'язаних з роботою, або займається якимось іншими професійними справами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас