Делегація мітингувальників вирушила в АП на переговори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Делегація мітингувальників вирушила в АП на переговори

Казна та Політика
701
Делегація мітингувальників у кількості 10 осіб, у тому числі голова Комітету з питань захисту підприємців при опозиційному уряді Оксана Продан і народний депутат від БЮТ-Батьківщини Михайло Волинець, вирушили до Адміністрації Президента на переговори, передає кореспондент РБК-Україна.
З ким саме вестимуться переговори, поки невідомо.
Раніше повідомлялося, що на вул. Банковій ближче до вул. Інститутської мітингувальники встановили сцену, з якої Продан озвучила основну вимогу мітингувальників до Президента України Віктора Януковича - ветувати Податковий кодекс (ПК).
Вона також повідомила, що мітингувальники закликають В.Януковича вступити у переговори з приводу ПК. Крім того, підприємці вимагають відставки уряду і проведення виборів до Верховної Ради України в 2011 р.
Прохід по вул. Банковій у бік Адміністрації Президента з боку вул. Інститутської перекритий. За металевими щитами стоять у дві шеренги близько 100 співробітників МВС України. Правоохоронці ведуть відеозйомку мітингу з декількох камер.
Раніше повідомлялося, що колона мітингувальників рушила з Майдану Незалежності до Адміністрації Президента двома потоками по вул. Інститутській: один потік - по тротуару, інший - по проїжджій частині вулиці, через що вона частково перекрита. Загальна кількість мітингуючих сягає 10 тис.
Після Адміністрації Президента колона мітингувальників планує попрямувати на вул. Різницьку, де розташована Генеральна прокуратура України, і звідти попрямує до будівлі Центральної виборчої комісії, яка розташовується на площі Лесі Українки.
Мітингувальники вимагатимуть від Адміністрації Президента України накласти вето на ПК, і розпустити "злочинну та нелегітимну ЦВК". Також мітингувальники закликали створити комісію з розгляду процедури прийняття ПК.
Раніше глава прес-служби МВС України Володимир Поліщук повідомив, що заявка була подана на 200 тис. учасників акції протесту. Крім того він висловив надію, що мітингувальники утримаються від порушень закону, які були 22 листопада, коли вони перекрили вул. Хрещатик та Інститутську, а також пошкодили кілька легкових авто.
Також, активісти протестного руху на Майдані Незалежності закликали мітингувальників не вдаватися до перекриття Хрещатика та центральних вулиць Києва. Як заявив один з виступаючих, перекриття вулиць дасть привід правоохоронним органам звинуватити мітингувальників у порушенні закону.
Активісти протестного руху також повідомили, що звернулися до Київської міської державної адміністрації (КМДА) з заявкою з приводу продовження терміну дії акції.
Як повідомляє радіо "Свобода", заступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман закликала почекати кілька днів, поки Президент України Віктор Янукович ознайомиться з проектом Податкового кодексу. "Давайте почекаємо кілька днів. Президент ознайомиться. Стежте за головним повідомленням, воно з'явиться від самого Президента", - зокрема, зазначила Герман.
Крім того, перший заступник голови депутатської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов під час онлайн-конференції в прес-центрі РБК-Україна заявив, що В.Янукович може ветувати ПК і відправити його до Верховної Ради на повторне друге читання зі своїми зауваженнями. "Президент поспішно такі документи не приймає", - сказав він, додавши, що в допрацьованому варіанті повинен бути баланс між необхідністю забезпечення надходжень до держбюджету і потребами дрібного бізнесу.
Нагадаємо, 22 листопада в Брюсселі Янукович пообіцяв на цьому тижні зустрітися з учасниками акції протесту проти нового Податкового кодексу і врахувати їхню думку при прийнятті свого рішення щодо цього закону.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас