Приїхали по мільйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приїхали по мільйони

568
Московська влада опублікувала дані про трудових мігрантів, запрошених компаніями за квотою, і їхні зарплати. Ставка 46 з них перевищує 1 млн руб. на місяць, а рекорд - 22,7 млн.
Опублікувати відомості про вже запрошених до столиці трудових мігрантів і затверджений план на 2011 р. мер Москви Сергій Собянін доручив Департаменту праці та зайнятості населення Москви. "Потрібно зрозуміти, які фахівці, які і для яких структур потрібні місту", - пояснив він. Департамент праці та зайнятості населення Москви перевиконав доручення, додавши відомості про зарплати експатів.
На сайті департаменту www.labor.ru опубліковані дані про 47 311 позицій за 2010 р. і 26 715 за 2011 р. (список підсумковий, заявки до нього подавали до травня). В обох списках вказана інформація про компанію, яка запросила мігранта, термін контракту, щомісячної зарплати, кількості заявок по кожній професії, але імен запрошених немає.
Зазвичай це не заважає ідентифікувати особу. Наприклад, в 2010 р. Російський футбольний союз (РФС) запрошував двох головних тренерів національної збірної (до липня був Гус Хіддінк, після - Дік Адвокаат). Згідно зі списком зарплата одного з них склала 18 000 руб. на місяць, іншого - 50 000 руб. З обома контракт був укладений на 12 місяців. Офіційно зарплати тренерів не розкривалися. Представник РФС вчора не відповідав на дзвінки. Міністр спорту Віталій Мутко сказав "Ведомостям", що поняття не має, про які зарплати "головного тренера" в "18 000 і 50 000 руб." йде мова. "Свого часу я наполягав на розкритті розміру окладу Хіддінка в 2 млн євро на рік", - говорить він, додаючи, що зарплати нового тренера не знає.
За даними за 2010 р., у столиці Росії працює (або приїде до кінця року) 46 експатів, чия зарплата перевищує 1 млн руб. на місяць. Найбільшу компенсацію пропонує ТОВ "Провімі" (харчові добавки і комбікорми), запросивши директора департаменту на 22,7 млн руб. на місяць. Співробітник компанії, яка відмовилася представитися, стверджує, що в компанії працює один експат на схожій посаді, але його зарплата "набагато нижча".
На 2-му місці - адміністратор ТОВ "Приємні повідомлення" (оператор sms-трафіку), якому запропонували зарплату в 6,2 млн руб. Зв'язатися з керівництвом компанії вчора не вдалося, її співробітник сумнівається в існуванні подібних зарплат в компанії.
Місця з 3-го по 5-е посіли два президенти "Банку Китаю (Елос)" і головбух цього банку - від 4 млн до 6 млн руб. 4 млн руб. заробляє і начальник відділу ТОВ "Майкрософт рус". Зв'язатися з представником банку не вдалося, в Microsoft на запит "Ведомостей" не відповіли.
Зарплата директора з економіки Altimo - 1,76 млн руб., голови правління банку "Траст" - 1,65 млн, комерційного директора "Юнайтед прес" - 1,33 млн, директора "КПМГ лімітед" - 1,19 млн, президента "Рольф холдингу" - 1 млн. Найбільша присутність у списку "мільйонерів" - у представництва Shell (2,4 млн руб. у директора). Зазначений оклад правління "Трасту" некоректний, говорить представник банку, до того ж нинішній керівник "Трасту" Надія Черкасова НЕ іноземка. Представники інших компаній відмовилися коментувати зарплати своїх співробітників. Один з фігурантів списку зізнався, що його оклад вказаний правильно, інший - що сума "близька до реальності".
Зазначена зарплата, як правило, не враховує премії, а також дохід в іноземній корпорації, якщо співробітник приїжджає працювати в її російське представництво, зауважує радник Baker&McKenzie Євген Рейзман.
У публікації відомостей керівник Роструда Юрій Герцій "не бачить нічого поганого". За його словами, Роструд також публікує відомості про заявки на мігрантів на своєму сайті. Федеральна міграційна служба РФ підтримує публікацію таких відомостей, говорить помічник керівника служби Костянтин Полторанін: мова йде про позиції, на які претендують російські громадяни, "півтонів тут бути не повинно".
У даних за 2011 рік добавлена країна, з якої приїжджає працівник, але відсутні фахівці з річною зарплатою понад 2 млн руб. Поправки до міграційного законодавства, які набрали чинності з липня, дозволяють запрошувати на роботу таких експатів поза квотою і без дозволу на наймання, пояснює Рейзман.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас