Підготовка до продажу держпакету "МАУ" проходить у непрозорих умовах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підготовка до продажу держпакету "МАУ" проходить у непрозорих умовах

Фондовий ринок
179
Підготовка до продажу 61,6% держпакету ЗАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" проходить у непрозорих умовах і свідчить про повернення практики розпродажу держвласності за неринковими цінами.
Таку думку висловив УНІАН партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман, коментуючи оголошені Фондом державного майна України (ФДМУ) умови продажу державного пакету акцій авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ).
"Це адресний продаж, не дуже прозорий, на жаль, повертається практика розпродажу державних підприємств за неринковими, неконкурентними цінами", - заявив він.
На думку опитаних УНІАН експертів, Фонд держмайна необґрунтовано занизив вартість держпакету акцій "МАУ". Так, аналітик інвестиційної групи "Сократ" Костянтин Месельовський вважає, що "оцінка 61,6% акцій "МАУ" в 250 млн. грн. відображає оцінку Фондом держмайна ринкової капіталізації авіакомпанії приблизно в 405 млн. грн...".
При цьому, очищені від боргів матеріальні активи "МАУ" складають 500 млн. грн., без премії за контроль. Кілька експертів також заявили, що при продажі держпакету акцій "МАУ" в ціну пакету, що продається, необхідно включити вартість фінансових і нематеріальних активів компанії, амортизаційні відрахування, а також премію за контроль, яка зазвичай знаходиться в межах 15-20% від розміру капіталізації компанії.
Коментуючи причини небажання керівництва ФДМУ отримати максимально можливу суму від продажу державного пакету акцій "МАУ", Ерік Найман сказав: "Причин може бути багато, і всі вони непублічні".
Як повідомляв УНІАН, 10 листопада ц.р. Фонд державного майна України прийняв рішення про приватизацію 61,58% державного пакету акцій Спільного закритого акціонерного товариства "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України". Номінальна вартість планованого до продажу держпакету складає 63 млн. 449 тис. грн. 17 листопада ФДМУ оголосив конкурс з відбору оцінювача 61,58% держпакету МАУ для визначення ринкової вартості пакету з метою його подальшого продажу. Конкурс відбудеться 1 грудня.
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" - провідна українська авіакомпанія. Флот МАУ складається з 19 літаків "Боїнг 737-300/400/500/800".
Авіакомпанія сполучає Україну з 35 столицями і ключовими містами Європи, Азії, Африки і СНД.
Базовими аеропортами МАУ є міжнародні аеропорти Києва - "Бориспіль" (КВР) і Львова - "Львів" (LWO).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас