Російський бізнес витісняють із Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський бізнес витісняють із Криму

Казна та Політика
1685
"Уряд Автономної Республіки Крим на чолі з Василем Джарти підтримує процес витіснення із регіону російського бізнесмена Олександра Лебедєва, що інвестував в об'єкти півострова більше $ 200 млн.", - поскаржився президентові України Віктору Януковичу бізнесмен, повідомляє Інтерфакс-Україна
"Існує багато інших країн з позитивним бізнес-кліматом, готовою базовою інфраструктурою, розвиненою індустрією туризму і високими стандартами сервісу, де великі інвестори ніколи не почують від місцевої влади нічого навіть близько схожого на те, що ми чуємо всі ці роки в Криму ", - пише російський бізнесмен в листі, оприлюдненому у вівторок.
Святе місце порожнім не буває
Як повідомили кримські ЗМІ, у відповідь на критику Лебедєвим умов ведення бізнесу в Криму та заяву про відмову від подальших інвестицій Джарти на минулому тижні заявив, що не бачить у цьому проблеми і "святе місце порожнім не буває".
Лебедєв в листі, адресованому також і Джарти, нагадує, що інвестує в АРК близько 10 років. Він побудував аквапарк, 14 готелів, дев'ять басейнів, SPA і п'ять ресторанів, на яких працює 1,5 тис. осіб.
На його думку, при такому ставленні влади автономії до інвесторів великий бізнес не буде вкладати у розвиток індустрії туризму на півострові. Південний берег Криму, як і раніше, буде являти із себе "щось, що нагадує курорт, м'яко кажучи, з дуже великою натяжкою".
Крим перетворюється на смітник
"Типовий приклад - набережна Алушти, на жаль, більше нагадує смітник, яку ми багато років пропонуємо реконструювати за свій рахунок. І незмінно отримуємо відмову", - наводить приклад російський бізнесмен.
Він вважає, що в Туреччині, Греції, Болгарії, Чорногорії і навіть в Албанії клімат для інвестицій у курортну галузь набагато більш сприятливий.
Лебедєв додав, що не так легко знайти інвестора, який буде вкладати кошти не лише в комерційні об'єкти, але і фінансувати соціальну та культурну сферу.
Нагадаємо, на початку листопада співробітники СБУ провели виїмку документів у ВАТ "Пансіонат "Море"(Алушта), підконтрольному Лебедєву, в рамках розслідування кримінальної справи про незаконне рішення мерії. Паралельно слідчі дії в пансіонаті "Море" і на інших об'єктах російського бізнесмена провела податкова міліція. При цьому сам Лебедєв у цей момент перебував у пансіонаті "Море".
Олександр Лебедєв за версією журналу "Форбс" в 2010 році зайняв 34-у сходинку у списку 100 найбагатших бізнесменів Росії зі статком $ 2 млрд. "Національна резервна корпорація", що належить йому , володіє майже 20% акцій авіакомпанії "Аерофлот", 26% акцій лізингової компанії "Ільюшин Фінанс Ко" і пакетом акцій "Газпрому".
Олександр Лебедєв є також акціонером і видавцем "Новой газеты", власником британських газет The Independent, The Independent on Sunday, "I" і London Evening Standard.
Нагадаємо, головний фінансовий актив колишнього радянського розвідника Лебедєва в Україні - банк "НРБ-Україна" - був викуплений в 2007 році Сбербанком Росії і згодом перейменований у Дочерний банк Сбербанка России. Зараз Лебедєв в Україні володіє Енергобанком (у 2008 році його хотів викупити Внешэкономбанк) та Європейським страховим альянсом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас