Королевська вважає, що ПК знижує конкурентоздатність української економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська вважає, що ПК знижує конкурентоздатність української економіки

Казна та Політика
139
Депутат Верховної Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина", голова парламентського комітету з питань промислової, регуляторної політики і підприємництва Наталя Королевська вважає, що положення Податкового кодексу знижують конкурентоздатність української економіки.
Про це вона сказала на брифінгу.
"Наші товари, наша економіка стають набагато менш конкурентоздатними, ніж були до цього (прийняття Податкового кодексу)", - зазначила Королевська.
За її словами, крім того, що податкові ставки в основному не зменшилися, в кодексі також збережені механізми оптимізації оподаткування, що збереже високим рівень тінізації економіки.
Королевська підкреслила, що адміністративний тиск, який посилиться після набуття чинності кодексу, чутливо сприймуть не лише компанії, що постачають продукцію на експорт, але і компанії, що продають товари на внутрішньому ринку, оскільки їм складніше буде конкурувати з імпортом.
Однією з головних проблем депутат також назвала високий рівень корупції, через яку ціни на українські товари в середньому на 30% вищі, ніж могли б бути.
Як повідомляло агентство, 18 листопада Рада прийняла Податковий кодекс, а 19 листопада внесла до нього зміни.
Прийняття Радою Податкового кодексу супровжувалось багатотисячними акціями протесту підприємців не лише в Києві, але і в кількох інших регіонах.
Більше 5 тис. підприємців продовжують мітингувати на Майдані Незалежності в Києві проти підписання Президентом Віктором Януковичем Податкового кодексу.
Страйки проходять також у регіонах, зокрема у Львові, Кіровограді, Харкові.
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що прийнятий Радою Податковий кодекс є найбільш ліберальним в Європі.
Янукович має намір врахувати висновки експертів щодо Податкового кодексу перед ухваленням рішення про його підписання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас