Криму потрібні гроші на тролейбуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криму потрібні гроші на тролейбуси

Казна та Політика
90
Уряд Автономної Республіки Крим у 2011 році планує здійснити позику в розмірі не менше 400 мільйонів гривень для розвитку на півострові електричного транспорту. Крім того, за словами чиновника з Ради міністрів АРК, планується збільшити бюджет автономії на 2011 рік.
Про це повідомила заступник голови Ради Міністрів автономії з питань фінансової і економічної діяльності Катерина Юрченко.
"Ми знову плануємо позику для того, щоб розвивати електричний транспорт в Криму, тому що для республіки це важливо", - сказала Юрченко в інтерв'ю одному з інформагенств.
За словами Юрченко, за рахунок притягнених коштів передбачається, зокрема, почати відродження тролейбусного парку.
Крім того, заступник голови Радміну АРК повідомила, що бюджет автономії на 2011 рік планується збільшити приблизно на 10% в порівнянні з бюджетом-2010, який складає 3,1 мільярда гривень. При цьому бюджет розвитку зростатиме швидше за рахунок початку аукціонів з продажу землі. "Це той ресурс, за рахунок якого Крим зможе розвиватися", - підкреслила Юрченко.
Як повідомлялось, у травні поточного року Верховна Рада АРК затвердила бюджет автономії на 2010 рік, яким був передбачений випуск облігацій внутрішньої позики на суму 400 мільйонів гривень. Проте Кабінет міністрів України відмовився погоджувати випуск облігацій у зв'язку з вимогою Міжнародного валютного фонду. Подібні відмови отримали й інші муніципалітети - Черкаси, Запоріжжя, Харків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас