Юнкер: Підтримка Ірландії Євросоюзом попередить поширення кризи в регіоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юнкер: Підтримка Ірландії Євросоюзом попередить поширення кризи в регіоні

Казна та Політика
130
Зусилля, що робляться для того, щоб Ірландія могла подолати проблеми в банківському секторі, попередять поширення кризи на інші країни єврозони, вважає прем'єр-міністр Люксембурга Жан-Клод Юнкер, який очолює Єврогрупу (Рада міністрів фінансів країн єврозони).
Уряд Ірландії в неділю офіційно звернувся за фінансовою підтримкою до Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду, і міністрів фінансів ЄС підтримали це прохання. Розмір пакету допомоги, як очікується, складе 80-90 млрд євро, які будуть виділені зі створеного цього року ЄС спеціального фонду, а також окремо - Великобританією і Швецією.
"Я не думаю, що криза поширюватиметься, оскільки ми не залишаємо Ірландію напризволяще, - цитує слова Ж.-К.Юнкера агентство Bloomberg. - Ситуація з Ірландією показала, що Євросоюз готовий діяти швидко у будь-який момент часу".
За словами джерела, ознайомленого із ситуацією, Європейський центральний банк в понеділок викуповував п'ятирічні боргові зобов'язання Ірландії.
Прибутковість десятирічних ірландських бондів знизилась під час торгів 22 листопада на 24 базисних пунктів - до 8,11% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас