Хвилювання і скептицизм щодо купівлі активів з боку ФРС безпідставні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хвилювання і скептицизм щодо купівлі активів з боку ФРС безпідставні

Казна та Політика
234
Скептицизм і критика щодо програми покупок облігацій Федеральної резервної системи/ФРС/США безпідставні, і немає нічого дивного в тому, що долар США перебував під тиском. Про це заявив Терренс Чекі, голова відділу ринків, що розвиваються, Федерального резервного банку Нью-Йорка (ФРС-Нью-Йорк), пише Dow Jones Newswires.
"Хоча я розумію тих, хто ставить під сумнів ступінь того, наскільки в кінцевому підсумку ця програма буде успішною в досягненні бажаного економічного ефекту, я не впевнений в тому, як розуміти те, що зміна методів роботи сама по собі може викликати таке хвилювання", - заявив Чекі, який також є виконавчим віце-президентом ФРС-Нью-Йорк. Ці коментарі були зроблені у середу, проте були опубліковані на веб-сайті банку в п'ятницю.
Чекі висловив упевненість в тому, що програма придбання казначейських облігацій на суму в $600 млрд буде успішною. "Грошово-кредитна політика може створити сприятливі умови для зростання економіки, сприяючи розвитку умов, в яких можуть створюватися нові робочі місця", - заявив Чекі. Однак, за його словами, сама по собі політика центрального банку не може зробити всю роботу з підйому економіки. Він також відзначив, що поточний політичний режим не так значно відрізняється від того, що центральний банк зазвичай робить з використанням відсоткових ставок.
Чекі заявив, що світовим лідерам необхідно спільно працювати над зміною балансу в світовому економічному зростанні. Проте він також вважає, що невдоволення падінням долара на тлі оголошення про програму купівлю облігацій носить перебільшений характер.
"Долар ослаб останнім часом, та його падіння є побічним ефектом поточної політики, а не її метою. При цьому воно не було сильнішим, ніж могло б очікуватися з урахуванням нещодавнього сповільнення економіки США, змін відсоткових ставок і інфляційних очікувань", - сказав він. Перспективи долара також мають покращитися, вважає Чекі, пояснюючи, що "з посиленням економічного зростання вартість долара повинна скоректуватися відповідним чином".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас