Стосовно найбільших банків Уолл-стріт влада США готує безпрецедентне розслідування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стосовно найбільших банків Уолл-стріт влада США готує безпрецедентне розслідування

Казна та Політика
404
Влада США готуються пред'явити звинувачення найбільшим фінансовим установам Уолл-стріт у рамках безпрецедентного розслідування практики використання ними інсайдерської інформації, передає РБК.
Розслідування, яка триватиме три роки, буде наймасштабнішим за всю історію "викриттів" у фінансовій галузі країни і охопить банки, інвестиційні та хедж-фонди.
Очікується, що кримінальні та цивільні справи будуть заведені проти багатьох брокерів, фінансових консультантів, трейдерів, а також незалежних експертів і аналітиків, замішаних в інсайдерській торгівлі.
Повідомляється, що частина звинувачень може бути висунута вже до кінця нинішнього року. Розслідування буде проведено спільно федеральною прокуратурою Нью-Йорка, ФБР і Комісією США з цінних паперів і бірж. Під час нього доведеться виявити всіх учасників інсайдерської торгівлі на Уолл-Стріт, які заробили десятки мільйонів доларів на біржових угодах з використанням інформації, вкраденої з фінансових установ.
За даними джерела, у списку тих, кому може загрожувати кримінальне переслідування - менеджери банку Goldman Group, консультанти каліфорнійської фірми Primary Global Research, глава Broadband Research, що базується в Портленді (штат Орегон), а також нью-йоркська First New York Securities. Всі вони підозрюються в тому, що "зливали" інвесторам закриту інформацію про операції і злиття, що готуються в області охорони здоров'я, IT-секторі, та інших галузях.
Відзначається, що в процесі розслідування проти Goldman Sachs особливу увагу буде приділено ролі банку в торішньому придбанні фармацевтичної Abbott Laboratories виробника медичної оптики Advanced Medical Optics. У день оголошення про угоду, консультантом з якої виступив Goldman, акції Advanced Medical Optics злетіли відразу на 143%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас