Путін поставив умову скасування мит на нафту для Білорусії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін поставив умову скасування мит на нафту для Білорусії

Енергетика
480
Білорусія може розраховувати на скасування вивізних мит на нафту лише після ратифікації всього пакету документів щодо створення Єдиного економічного простору Росії, Білорусії і Казахстану.
Таку заяву зробив прем'єр-міністр Володимир Путін під час прес-конференції за підсумками засідання Вищого органу Митного союзу, повідомляє радіостанція "Маяк".
Росія, Білорусія і Казахстан підписали низку ключових документів з пакету угод щодо формування Єдиного економічного простору. Свої підписи під угодами поставили прем'єри трьох країн Володимир Путін, Карім Масімов і Сергій Сидорський.
Зокрема, були підписані угоди про узгоджену макроекономічну політику, про єдині принципи і правила конкуренції, про співпрацю з протидії нелегальній трудовій міграції з третіх країн, про правовий статус трудящих-мігрантів і членів їхніх сімей, а також про забезпечення доступу до послуг природних монополій у сфері електроенергетики, включаючи основи ціноутворення й тарифної політики.
Єдиний економічний простір трьох країн у повному обсязі має запрацювати не пізніше 2012 року.
Білорусь при обговоренні умов створення Єдиного економічного простору наполягає на тому, щоб отримувати російські нафту і газ за пільговими цінами. Як повідомлялося, у вересні 2010 року російський віце-прем'єр Ігор Шувалов говорив про можливість скасування експортних мит на енергоносії в обмін на підписання Білоруссю повного пакету документів щодо ЄЕП. Пізніше повідомлялося, що Росія запропонувала вилучити нафтогазовий сектор з угод щодо ЄЕП.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас