Тігіпко: Підвищення пенсійного віку залишається на порядку денному — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Підвищення пенсійного віку залишається на порядку денному

Казна та Політика
687
Без підвищення пенсійного віку Україні складно буде отримати позитивне рішення Міжнародного валютного фонду щодо надання чергового траншу кредиту.
Про це заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко в ефірі програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Інтер".
"Дуже складно буде досягти позитивного рішення ради директорів МВФ щодо виділення нам чергового траншу, якщо не буде цього зроблено (підвищення пенсійного віку)", - сказав Тігіпко.
При цьому, за його словами, пенсіонери повинні розуміти, що уряд може піти на такий крок у їхніх же інтересах, а реформа буде проводитися за рахунок працюючих.
У цілому віце-прем'єр зазначив, що Україна не обійдеться без кредиту МВФ.
"Поки що у нас дуже нестабільна фінансова ситуація. Ми якщо вийдемо в цьому році на дефіцит 4,9% - це дуже добре", - підкреслив Тігіпко.
Нагадаємо, в проекті меморандуму, який підготувала українська влада для отримання другого траншу кредитних коштів від МВФ, збережено намір піти на поступове підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років.
Разом з тим, 5 листопада прем'єр-міністр Микола Азаров відкидає підвищення пенсійного віку для жінок з 2011 року. Крім того, раніше Сергій Тігіпко повідомляв, що уряд знайшов компенсатори тих доходів, які планувалося отримати до Пенсійного фонду від підвищення пенсійного віку для жінок.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас