Литвин відкидає можливість підвищення пенсійного віку в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин відкидає можливість підвищення пенсійного віку в Україні

Казна та Політика
504
Голова Верховної Ради України (ВР) Володимир Литвин заявляє, що пенсійний вік в Україні не буде збільшений. Про це від заявив в інтерв'ю телеканалу "Рада".
"На цьому потрібно поставити крапку з огляду на те, що у нас низький рівень життя і дуже короткий період його тривалості", - сказав Литвин.
На його думку, потрібно подивитися на інші можливості вирішення проблеми наповнення Пенсійного фонду, альтернативні підвищенню пенсійного віку.
Нагадаємо, 18 листопада повідомлялося, що Кабінет міністрів України планує до 10 грудня 2010 передати до ВР проект закону про пенсійну реформу, щоб виконати умову Міжнародного валютного фонду (МВФ) і отримати до кінця року транш у розмірі 1,6 млрд дол.
Раніше, 16 листопада, місія МВФ повідомила, що досягла угоди з урядом України про завершення на рівні експертів першого перегляду схваленої в липні програми stand-by на суму 15,2 млрд дол. і буде рекомендувати раді директорів виділити Києву до кінця 2010 р. другий транш на 1,6 млрд. При цьому влада повинна виконати низку додаткових зобов'язань, серед яких - представити ВР законопроект про пенсійну реформу.
Законопроект передбачає поетапне підвищення з 2011 р. протягом найближчих 10 років пенсійного віку для жінок до 60 років з нинішніх 55 років, а також низку інших заходів, щоб збалансувати доходи і видатки Пенсійного фонду, зростаючий дефіцит якого доводиться покривати за рахунок держбюджету.
Відповідно до затвердженого на 2010 р. бюджету Пенсійного фонду, його дефіцит становить 26,6 млрд грн (3,4 млрд дол.), або 14% необхідних витрат.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас