Бізнесмени підрахували збитки від знесення кіосків у Москві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнесмени підрахували збитки від знесення кіосків у Москві

Казна та Політика
187
Московські бізнесмени втратили від знесення кіосків і палаток приблизно 500 мільйонів рублів виторгу. З такою оцінкою виступив директор з розвитку групи компаній "Маркон" (торгова марка "Стардог!s") Сергій Рак. Його слова передає РИА Новости.
У мережі, яка постраждала від кампанії зі знесення кіосків чи не найбільше, відзначили, що цифра в 500 мільйонів рублів вийшла на підставі даних про те, що всього було закрито до двох тисяч точок торгівлі.
У мережі швидкого харчування "Скороєжка" погодилися з оцінкою "Маркону". У компанії додали, що за останні 15 днів втратили вісім мільйонів рублів. З 48 торгових точок "Скороєжки" 21 була евакуйована. Правда, в останні дні кілька об'єктів компанії вдалося повернути.
Раніше Товариство захисту прав споживачів попросило Генпрокуратуру провести перевірку законності знесення наметів. У "Марконі", у свою чергу, подали сім позовів лише до заступника префекта Північно-східного округу Москви з вимогою скасувати рішення про ліквідацію торговельних точок.
За даними газети "Ведомости", до середини листопада знесення кіосків закінчилося. Підприємцям знову дозволили працювати за старими документами - на цей раз до кінця року. У 2011 році власники ларьків повинні будуть знову брати участь у конкурсах за право займати своє місце.
Крім того, "Ведомости" відзначали, що активне знесення на початку листопада проходило лише за усним розпорядженням нового мера Сергія Собяніна. Офіційних документів у управ не було.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас