Цукор може подорожчати наступного тижня через експортні обмеження в Індії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цукор може подорожчати наступного тижня через експортні обмеження в Індії

Аграрний ринок
220
Цукор може подорожчати на наступному тижні у зв'язку з побоюваннями, що Індія, яка посідає друге місце у світі за обсягами вирощування цукрової тростини, може ввести обмеження на експорт продукції для поповнення запасів всередині країни.
Семеро з 10 (70%) опитаних агентством Bloomberg трейдерів, аналітиків і брокерів очікують підвищення вартості цукру-сирцю на торгах у Нью-Йорку за тиждень, що завершується 26 листопада. Один з респондентів розраховує на падіння цін, а ще двоє не прогнозують значних змін на натупному тижні.
Цукор-сирець подорожчав на 6,3% - до 28,15 цента за фунт на торгах у Нью-Йорку в четвер.
"Індія перелякала ринок, оскільки вона ніяк не може визначитися зі своїм експортом", - вважає аналітик Transworld Futures Джиммі Тінтл.
Раніше в листопаді вартість цукру злетіла до максимуму за 29 років на побоюваннях, що постачання з Бразилії (найбільший світовий виробник цього товару) і Індії виявляться нижчими від прогнозів.
Як очікується, в цьому сільськогосподарському році, що почався 1 жовтня, в Індії буде вироблено 23,27 млн тонн цукру, або на 8,7% менше від попереднього прогнозу. Міністр фермерства Індії Шарад Павар оголосив, що рішення про закінчення або продовження експортних обмежень буде прийнято після 21 листопада.
Разом з тим семеро з 10 (70%) респондентів Bloomberg очікують зростання цін на рафінований цукор на торгах у Лондоні, при цьому один прогнозує зниження його вартості, а двоє аналітиків не очікують істотних коливань. У четвер рафінований цукор подорожчав на 7,7%, до $722,10 за тонну, за підсумками торгів у Нью-Йорку.
Половина опитаних прогнозує розширення спреду між цінами на рафінований цукор та цукор-сирець.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас