Мінагрополітики вважає за необхідне збільшення бюджетного фінансування АПК на 41% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики вважає за необхідне збільшення бюджетного фінансування АПК на 41%

Аграрний ринок
155
Міністерство аграрної політики вважає за необхідне збільшити бюджетне фінансування агропромислового комплексу на 41,3%, або 3,8 млрд. гривень до 13 млрд. гривень в 2011 році в порівнянні з 2010 роком. Про це сказав міністр аграрної політики Микола Присяжнюк в інтерв'ю газеті "Урядовій кур'єр".
"Це питання (фінансування АПК, - ред) зараз в активній стадії обговорення. Багато залежатиме від Податкового кодексу. Ми наполягаємо на збільшенні фінансування агросектора - до 13 млрд. гривень", - сказав він.
Присяжнюк додав, що в даний час відповідно до завдань Президента Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова міністерство працює над розробкою і прийняттям двох національних проектів: "Зерно України" і "Сучасне тваринництво".
"Адже ці дві галузі (рослинництво і тваринництво) є локомотивами розвитку агросектора", - пояснив міністр.
Щодо фінансування аграріїв в 2010 році Присяжнюк зазначив, що бюджет на 2010 рік був прийнятий з деяким запізненням, що вплинуло на прийняття необхідних порядків використання бюджетних коштів.
При цьому він все висловив упевненість, що кошти, передбачені бюджетом, будуть виділені агросектору в повному обсязі.
За його словами, в даний час Міністерство фінансів працює над тим, аби в листопаді-початку грудня були завершені виплати по всіх фондах і потреби аграріїв були задоволені, наскільки це дозволяє бюджет.
Як повідомлялося, на 2010 рік фінансування аграрного сектора з трьох фондів державного бюджету передбачено в обсязі 9,2 млрд. гривень, у тому числі на підтримку розвитку підприємств агропромислового комплексу - 5,3 млрд. гривень.
Так, із загального фонду бюджету на АПК передбачено фінансування в обсязі 3,573 млрд. гривень, із спеціального фонду - 4,023 млрд. гривень, зі стабілізаційного фонду - 1,643 млрд. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас