Мер Москви хоче продати аеропорт "Внуково" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Москви хоче продати аеропорт "Внуково"

Казна та Політика
485
Новий мер Москви Сергій Собянін хоче продати аеропорт "Внуково" та авіакомпанію "Москва" (колишній "Атлант-союз"). Терміни і умови операцій доки не визначені.
Як пише російська газета "Коммерсант", авіакомпанію через високе навантаження учасники ринку оцінюють "не дорожче ніж в рубель", а вартість аеропорту на рівні близько $1,2 млрд може знизитися за ініціативою самого московського мера. Він з 1 січня вводить податок на майно аеропорту, що обернеться для Внуково втратами приблизно у 1 млрд руб. на рік.
Уряд Москви володіє 25% плюс однією акцією у ВАТ "Міжнародний аеропорт Внуково" (управляє терміналом B) і 75% мінус однією акцією у ВАТ "Аеропорт Внуково" (управляє терміналом Д і новим пасажирським терміналом). Окрім цього місто володіє 26% акцій ВАТ "Авіа-бізнес-термінал" (обслуговує літаки ділової авіації) і 25% плюс однією акцією ВАТ "Внуківський авіаремонтний завод N 400". В авіакомпанії "Москва" місту належить 51%.
Джерело в уряді Москви вважає, що покупці вишикуються в чергу за Внуково, але авіакомпанію продати буде складно. Аналітики вважають, що перехід повністю в приватні руки може допомогти Внуково вийти на запланований рівень пропускної спроможності в 18-20 млн пасажирів на рік. Євген Шаго наводить як приклад приватний аеропорт Домодєдово, який зміг провести швидку модернізацію і залучити великі авіакомпанії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас