Міллер пообіцяв не звужувати європейський ринок поставок російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер пообіцяв не звужувати європейський ринок поставок російського газу

Енергетика
154
Глава ВАТ "Газпром" Олексій Міллер заявив у четвер журналістам в Уфі, що європейський ринок поставок російського газу не буде звужуватися. За його словами, "немає таких перспектив, він буде рости - "Газпром" працює на основі довгострокових договорів зі своїми споживачами".
"До межі 2030 року, якщо рахувати з 2010 року, у нас вже продано за довгостроковими контрактами сумарно 4,3 трлн кубометрів газу: цей газ ще не видобутий, не транспортований, а вже проданий "Газпромом", тож я можу сказати, що тут ніяких ризиків немає і обсяги постачань газу до Європи будуть зростати ", - сказав він.
При цьому пріоритетом "Газпрому" є внутрішній, а не європейський ринок. "Та динаміка, яка є на сьогоднішній день, динаміка обсягів видобутку газу "Газпромом" і динаміка поставок газу на ринок, вона пов'язана саме з постачаннями на внутрішній, російський ринок", - відзначив голова "Газпрому".
Під час одноденної поїздки до Уфи О.Міллер зустрівся з президентом Башкирії Рустемом Хамітовим і з трудовим колективом "Баштрансгазу".
Міллер і Хамітов обговорили процес реалізації угоди про співробітництво між "Газпромом" і республікою. Як заявили вони за підсумками зустрічі, досягнуті домовленості про перехід співробітництва на новий, більш високий рівень. З урахуванням масштабу і багатоплановості напрямів взаємодії "Газпрому" і Башкирії угода про співробітництво буде підписуватися не на 5 років, як раніше, а щороку, і в цьому документі максимально предметно будуть фіксуватися всі взаємні зобов'язання.
За словами Міллера, "Газпром" має великі виробничі та соціальні плани в республіці. В даний час будується комплекс з виробництва поліетилену і установка грануляції карбаміду на "Салаватнефтеоргсинтез", планується низка нових переробних потужностей.
За домовленістю з президентом республіки "Газпром" виділить додаткові кошти на програму газифікації і активно продовжить роботу зі спорудження загальнодоступних спортивних об'єктів у рамках програми "Газпром - дітям".
На зустрічі також були розглянуті питання, пов'язані з обладнанням, яке "Газпром" закуповує на Уфимському моторобудівному виробничому об'єднанні.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас