Експерт: Росія і Китай посперечалися через 100 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Росія і Китай посперечалися через 100 дол.

Енергетика
697
Китай і Росія не можуть домовитися про ціну на газ, який буде постачатися "Газпромом" на китайську територію з 2015 року. "Газпром" наполягає на ціні однієї тисячі кубометрів, яка на $100 перевищує ціну, прийнятну для Пекіна. Обидві сторони розраховують на швидке досягнення домовленості, повідомляє FinTimes
З 2015 року Китай буде отримувати від Росії 30 млрд кубометрів палива щорічно, нагадує Associated Press. У вересні "Газпром" і китайська CNPC домовилися щодо основних умов поставок, залишалося врегулювати лише питання ціни. Очікується, що ціна буде остаточно визначена під час візиту до Росії прем'єра Держради КНР Веня Цзябао в Росію.
22 листопада Цзябао прибуде до Росії, щоб зустрітися з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним у Санкт-Петербургу 23 листопада. Планується, що Цзябао візьме участь у підписанні важливих міжурядових і комерційних угод. Глави урядів Росії і Китаю зустрічаються вже п'ятнадцятий раз.
У цілому у торгового співробітництва Росії та Китаю хороші перспективи, вважають аналітики. Китай збирається закуповувати у російських розробників високотехнологічну продукцію, з початку 2010 року обсяг двосторонньої торгівлі між двома країнами досяг $45,1 млрд. Для порівняння, в 2009 році оборот був меншим на 43,4%.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас