Центрвиборчком Білорусі зареєстрував 10 кандидатів у президенти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центрвиборчком Білорусі зареєстрував 10 кандидатів у президенти

Казна та Політика
165
Сьогодні Центрвиборчком Білорусі зареєстрував 10 кандидатів у президенти на виборах, які пройдуть 19 грудня. Про це повідомляє Белта.
Церемонія вручення кандидатських посвідчень відбулась у Палаці республіки в Мінську. Президент Білорусії Олександр Лукашенко цю подію проігнорував, відправившись до Парку високих технологій. Замість Лукашенка документи були вручені керівнику його виборчого штабу міністру освіти Олександру Радькову.
На пост президента Білорусі будуть претендувати: лідер громадянської кампанії "Говори правду!" Володимир Некляев, лідер громадянської кампанії "Європейська Білорусь" "Андрій Санніков, заступник голови Об'єднаної громадянської партії Ярослав Романчук, заступник голови Партії БНФ Григорій Костусєв, претендент від незареєстрованої партії "Білоруська християнська демократія" Віталій Римашевський, голова оргкомітету зі створення Білоруської соціал-демократичної партії (Народна Грамада) Микола Статкевич, організатор союзу "За модернізацію" Алесь Михалевич, голова Ради асоціації малого і середнього підприємництва Віктор Терещенко, директор приватного підприємства Дмитро Ус і чинний президент Олександр Лукашенко.
Один з кандидатів - Андрій Санніков - під час церемонії вручення кандидатських посвідчень згадав про зниклих у Білорусі політиків і запропонував вшанувати їх хвилиною мовчання.
10 кандидатів у президенти - рекорд для білоруських президентських кампаній. На попередніх виборах у 2006 році були зареєстровані тільки 4 кандидати в президенти.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас