Бум сонячної енергетики очікується в 2020 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бум сонячної енергетики очікується в 2020 році

Енергетика
496
За даними дослідження, проведеного Інститутом енергетики Європейського Союзу, вартість встановлення і володіння набором сонячних панелей для побутових потреб домогосподарств знижується швидше, ніж говорилося в найсміливіших прогнозах експертів минулих років, передає УГМК.
Фахівці, які підготували доповідь, кажуть, що падає ціна сонячних панелей, а ось їх вироблення енергії, тривалість роботи та інші корисні характеристики поліпшуються.
Європейські експерти говорять, що при збереженні нинішніх темпів розвитку "сонячної" галузі, вигідним для більшості покупців вкладенням коштів сонячні батареї стануть після 2020 року. У доповіді наголошується, що зараз сонячна енергетика стріско розвивається в таких європейських країнах, як Німеччина, Іспанія та Італія. Тут вартість середньої сонячної панелі лише за минулий рік впала приблизно на третину. Падінню сприяла рецесія і зростаючі обсяги промислових закупівель.
Керівник європейського інституту Хайнц Оссенбрінк каже, що бачить величезний потенціал для розвитку сонячних електростанцій на більшій частині США, а також в Індії та Китаї. До слова сказати, США і Китай вже ведуть будівництво суперелектростанцій, що працюють за рахунок сонячних панелей і готових забезпечити електрикою невелике місто з усією його інфраструктурою. Експерти також прогнозують значне падіння цін і на промислові сонячні панелі.
У доповіді європейські фахівці спробували спрогнозувати ситуацію із сонячною енергетикою до 2030 року. За будь-яких сценаріїв розвитку експерти переконані, що через 5-7 років можна буде очікувати буму інсталяцій сонячних панелей в побутовому секторі. Більше того, енергетики впевнені, що в побуті будуть популярні установки багатоцільового характеру. Приміром, панелі, здатні генерувати світло за рахунок фотоелектричних ефектів, віддавати тепло, що набирається за рахунок впливу сонячного світла, на обігрів води і будівель, а також виконувати інші супутні операції.
Дослідники впевнені, що бум сонячної енергетики для південних частин Європи припаде на 2020-2025 роки, тоді як для північної - на 2030 рік. Відмінності пояснюються кліматичними особливостями - у північних країнах більш щільна хмарність.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас