Бродський: Податкова не має права без суду забирати майно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський: Податкова не має права без суду забирати майно

Казна та Політика
679
Податковий кодекс не дає права податківцям відбирати майно без рішення суду. Таке роз'яснення поширив сьогодні Держкомпідприємництва.
Стаття 94 другого розділу кодексу передбачає можливість керівника органу державної податкової служби накласти адміністративний арешт на майно на термін до 96 годин. У Держкомпідприємництва відзначають, що дана норма діє і зараз і передбачена законом "Про порядок погашення зобов'язань платників податків..."
"Арешт майна застосовується виключно у випадках, коли платник податків не виконує або порушує покладені на нього обов'язки. Законодавством передбачено сім таких випадків, зокрема, якщо платник податків відмовляється від проведення перевірки стану збереження майна, що перебуває в податковій заставі, порушує правила його відчуження", - пояснюють у Держкомпідприємництва.
Держкомпідприємництва звертає увагу, що заарештувати кошти на рахунку платника податків можна лише за рішенням суду. Рішення про арешт майна може бути оскаржене в адміністративному або судовому порядку. Також платник податку має право на відшкодування з бюджету шкоди, заподіяної неправомірним арештом майна.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас