Президент вимагає інформувати громадськість про реальний стан економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент вимагає інформувати громадськість про реальний стан економіки

Казна та Політика
326
Президент України Віктор Янукович вимагає від прем'єр-міністра Миколи Азарова інформувати громадськість про реальний стан економіки в державі.
Відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони в середу, В.Янукович неодноразово нагадував, що суспільство має отримувати повну та вичерпну інформацію про всі дії влади та наслідки цих дій.
На думку глави української держави, багато протестів у суспільстві пов'язані з браком такої інформації.
"У мене до вас (учасників засідання РНБО - ред.) є дуже прості запитання. Чи готові люди до запланованих на 2011 рік змін, які далеко не завжди будуть популярними. І ми повинні про це говорити. Це наш обов'язок, якщо ми хочемо подолати кризу. І коли я чую, Микола Янович, на засіданнях уряду, коли ви розповідаєте, що всі ми досягли того, того, все у нас добре, і далі все буде добре, я вам кажу - говоріть правду. Покажіть ті графіки, які ви мені показуєте, що в світі відбувається. Скажіть людям правду, пісні співати не треба", - сказав президент.
При цьому В.Янукович додав, що людям треба надавати конкретну, "небрехливу" інформацію про стан справ у країні.
Зокрема, президент назвав як приклад ситуацію з пенсійною реформою. Так, він підкреслив, що реальний стан справ такий, що без реформи вже через кілька років в Україні на кожного працюючого припадатиме один пенсіонер.
"У нас зараз 18 млн працюючих, а 14 млн пенсіонерів. І якщо така ситуація, якщо таке законодавство (пенсійне - ред.) і далі буде... Не будемо реформувати пенсійну систему, у нас вже через кілька років буде 50 на 50 - половина будуть працювати, половина будуть на пенсії", - сказав президент.
Він звернувся до присутнього на засіданні РНБО голови Верховної Ради України Володимира Литвина з проханням провести парламентські слухання з питань пенсійної реформи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас