Банки більше не пропонують безкоштовного переведення у готівку коштів із рахунків для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки більше не пропонують безкоштовного переведення у готівку коштів із рахунків для бізнесу

Кредит&Депозит
1701
До середини листопада 2010 року жоден банк із найбільших не пропонує безкоштовного зняття коштів в рамках розрахунково-касового обслуговування малого і середнього бізнесу. При цьому експерти прогнозують підвищення тарифів із РКО.
За останні чотири місяці декілька банків помітно знизили вартість на окремі складові тарифів (наприклад, підключення до системи Клієнт-банк, щомісячну плату за неї, акційну безкоштовність відкриття і щомісячне обслуговування самого рахунку). В той же час, вартість переведення у готівку і платежів-переказів до інших банків у більшої кількості банків зросла. За станом на 10.11.2010 р. жоден банк із 25 найбільших не має окремої пропозиції, або тарифного пакету, в якому зняття готівки з рахунку юрособи здійснювалось безкоштовно. При цьому в липні-2010 такі програми пропонували чотири банки із найбільших.
Банкіри нарікають, що собівартість банківських послуг постійно зростає (комунальні платежі, оренда приміщення, витрати на персонал і так далі). "Зниження тарифів окремих банків пов'язане із проведенням акцій із залучення нових клієнтів. Але взагалі на найближчих півроку йде динаміка підвищення тарифів РКО", - пояснює Наталя Романська, директор операційного департаменту банку "Київська Русь".
Тим не менше, не всі експерти передбачають подальше підвищення тарифів РКО юрособ. "Що стосується динаміки тарифів РКО для юрособ на найближчих півроку, вважаю, що особливих коливань ні у бік збільшення, ні у бік зменшення не буде", - говорить Наталя Лаврик, директор департаменту маркетингу корпоративного бізнесу VAB Банку.
Топ-п'ять тарифів із РКО без підключення до Клієнт-банку (річне обслуговування, 100 платежів в інші банки вна рік) за умови переведення у готівку 100 тисяч гривень на рік. За дослідженням компанії "Простобанк Консалтинг" на 10.11.2010.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас