Ірландія не має наміру просити фіндопомогу від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландія не має наміру просити фіндопомогу від МВФ

Казна та Політика
296
Міністр у європейських справах Ірландії Дік Рош заявив, що уряд не буде звертатися за фінансовою допомогою до Міжнародного валютного фонду (МВФ), передає РБК з посиланням на Reuters.
"Ірландія зараз знаходиться в кращому становищі, ніж країни, які отримали допомогу від МВФ для вирішення своїх фінансових проблем", - заявив Рош в ефірі державного ірландському телеканалу.
Раніше єврокомісар з фінансових питань Оллі Рен повідомив, що боргові проблеми Ірландії зводяться до ускладнень в банківському секторі країни і євро перебуває поза небезпекою. При цьому він охарактеризував проблеми в банківському секторі Ірландії як "дуже серйозні".
За словами Рена, криза Ірландії "не має нічого спільного з питанням виживання євро - це дуже серйозна проблема в банківському секторі країни". Як зазначив Рен, Європейський центральний банк і МВФ працюють у тісній взаємодії, обговорюючи можливі шляхи виходу з ситуації, що склалася. У той же час єврокомісар висловив надію, що всі 16 країн - членів єврозони продемонструють готовність підтримати ці зусилля. Рен зробив ці заяви в рамках зустрічі міністрів фінансів єврозони в Брюсселі.
Нагадаємо, напередодні Ірландія визнала, що консультується з ЄС щодо своїх боргових проблем, але заперечує, що веде переговори про надання потенційної екстреної допомоги. У опублікованій заяві Міністерства фінансів країни сказано, що уряд Ірландії контактує з ЄС на офіційному рівні і не потребує допомоги об'єднаної Європи, тому що має досить коштів для фінансування своїх потреб до середини 2011 р. При цьому у фінансовому відомстві країни відмовилися прокоментувати інформацію ірландської преси щодо того, що кошти ЄС потрібні Ірландії скоріше для покриття грошових потреб банківського сектору, ніж держави.
Раніше серед інвесторів поширилися чутки про те, що Євросоюз готує екстрену програму допомоги Ірландії обсягом до 80 млрд євро. Крім того, власники держпаперів Ірландії побоюються, що у випадку реструктуризації її заборгованості вони будуть змушені погодитися лише на часткове повернення вкладених коштів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас