Нафта дешевшає через можливе зменшення попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через можливе зменшення попиту

Енергетика
342
Ціни на нафту в середу демонструють негативну динаміку на тлі стурбованості відносно того, що можливі заходи уряду Китаю із посилення грошової політики можуть викликати зменшення попиту на "чорне золото". Про це свідчать дані торгів.
Вартість грудневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку за станом на 08:38 мск знизилась на 0,12 долара, або на 0,15%, - до 82,22 за бар\ель. Ціна грудневих контрактів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,14 долара, або на 0,17%, - до 84,59 за барель.
Водночас підтримку ринку нафти надають повідомлення від Американського інституту нафти (API), опубліковані у вівторок, за якими запаси нафти в США за минулий тиждень зменшилися на 7,7 млн барелів, а запаси бензину - на 1,65 млн. Аналітики чекають, що Міненергетики США повідомить в середу про те, що обсяг тижневих запасів нафти в країні не змінився.
"Серед чинників, які впливають на вартість нафти, не дивлячись на позитивні новини від API, залишаються побоювання відносно можливого посилення грошової політики Китаєм", - наводить агентство Bloomberg думку аналітика National Australia Bank Ltd. Бена Вестмора (Ben Westmore).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас