Квиток на поїзд можна надрукувати собі з Інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Квиток на поїзд можна надрукувати собі з Інтернету

Казна та Політика
1434
"Укрзалізниця" буде запроваджувати продаж електронних квитків спочатку у швидкісних поїздах.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам начальник Головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Олександр Іванько під час презентації електронного квитка, який з 20 жовтня був впроваджений в поїзді №165/166 "Дніпропетровськ-Київ" у п'яти вагонах.
"Почнемо зі швидкісних поїздів, це "Київ-Дніпропетровськ", ще є у нас другий ранковий потяг, почнемо з "Київ-Харків", і коли ця система нам покаже чітко, що вона надійно працює, буде комісія, яка затвердить цю роботу, і в принципі, можна запроваджувати в кожен потяг", - зазначив він.
Як повідомив Іванько, зараз система діє в п'яти вагонах поїзда "Київ-Дніпропетровськ", для чого закуплено 5 зчитувальних пристроїв, за якими провідники вагона перевіряють електронні квитки у пасажирів, які вони самі роздруковують із системи продажу через Інтернет.
"Ми працюємо з електронним квитком три тижні. У цьому потягу "Київ-Дніпропетровськ" у п'яти вагонах триває експеримент і за ці три тижні продали понад 60 квитків", - зазначив Іванько.
У свою чергу начальник управління Головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Ніна Кострубицька зазначила, що вже через місяць може бути запроваджена така система ще в кількох потягах.
За її словами, ціна за послуги при продажу квитка через Інтернет становить від 25 грн. і більше в залежності від вартості квитка. При цьому пасажир вже не повинен звертатися до каси, щоб обміняти свій електронний квиток на звичайний проїзний документ. Технологія передбачає самостійне оформлення пасажирами квитків через Інтернет з оплатою вартості платіжної картки та роздруком на звичайному папері.
Посадковий документ зчитується провідником за допомогою спеціального пристрою за штрих-кодом. При цьому після закінчення поїздки пасажир отримує проїзний документ встановленої форми на бланку суворої звітності. Цей документ отримує начальник поїзда до відправлення. Дана технологія застосовується в рамках дослідної експлуатації, до переходу на оформлення фіскальних чеків безпосередньо в поїзді, які замінять бланки суворої звітності.
Нагадаємо, перший етап програми бронювання місць через Інтернет з наступним викупом квитка в касі "Укрзалізниця" запровадила в грудні 2008 року. Другий етап програми, коли пасажир отримав можливість оплатити через Інтернет повну вартість проїзду, а потім отримати квиток в касі, був запроваджений 30 березня 2009.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас