Влада Литви вирішила заохочувати держслужбовців за розкриття фінансових злочинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Литви вирішила заохочувати держслужбовців за розкриття фінансових злочинів

Казна та Політика
138
Уряд Литви вирішив заохочувати держслужбовців за розкриття фінансових злочинів проти держави, виділивши на ці цілі до 5 млн литів (1,448 млн євро), повідомляють у понеділок литовські ЗМІ. За рахунок зменшення тіньової частини економіки уряд балтійської республіки розраховує в 2011 році залучити до держбюджету близько 1 млрд литів (290 млн євро).
"Досягнута домовленість про те, що в бюджеті на 2011 рік на окрему програму заохочення службовців виділять до 5 мільйонів литів. Принципи заохочення - за що будуть виділені гроші, а за що ні - буде розробляти міжвідомча комісія, яку очолює канцлер уряду. Злочини, розкриття яких варте заохочення, - це фінансові злочини проти держави в особливо великих розмірах", - сказав глава МВС Литви Раймундас Палайтіс.
На заохочення можуть претендувати прикордонники, поліцейські, слідчі, які займаються фінансовими злочинами, податківці, прокурори і митники. Законопроект повинен схвалити сейм республіки. За словами Палайтіса, законопроект передбачає, що службовців будуть заохочувати, коли факт злочину вдасться довести хоча б в суді першої інстанції. Одноразова премія буде дорівнювати не більше ніж чотирьом місячним зарплатам, проте Палайтіс докладніше не розповів, чи йде мова про середні зарплати, чи зарплати конкретного службовця.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас