Путін: "Південний потік" не має відношення до поточних цін на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: "Південний потік" не має відношення до поточних цін на газ

Енергетика
231
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що проект будівництва газопроводу "Південний потік" не пов'язаний із поточними цінами на російський газ.
"Проект "Південний потік" ніяк не пов'язаний із поточними цінами на газ", - заявив Путін на прес-конференції в Болгарії за підсумками переговорів зі своїм болгарським колегою.
"В кінцевій ціні, доведеній до споживача, вартість самого російського газу складає від однієї третини до 50%. Все інше - це місцеве оподаткування і маржа посередників", - сказав Путін.
За його словами, він домовився із прем'єр-міністром Болгарії, що питання, що стосується цін на газ, "буде в полі нашого зору, господарюючі суб'єкти уважно за цим стежитимуть, домовлятимуться про прийнятні параметри".
Глава російського кабінету міністрів звернув увагу на те, що ні РФ, ні уряд Росії, а також господарюючі суб'єкти, у тому числі "Газпром", "не призначають ці ціни (на газ) волюнтаристським адміністративним шляхом".
"Ціни на газ прив'язані до цін на нафту, а ціни на нафту формуються ринковим чином на світових біржах. Від цих цін формується і ціна на газ, є відповідна формула ціни, що визначає кінцевий результат, і це не ціна, яка призначається "Газпромом", яка визначається ринком енергоресурсів в світі і в Європі", - підкреслив Путін.
Він зазначив, що російсько-болгарські партнери знаходяться в контакті з цих питань, і "їм дано доручення звертати на це особливу увагу, для того аби фундаментальні інтереси обох сторін були гарантовані".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас